© Halk Ulaşım 2021

40. yılını kutlayan İnci GS Yuasa, üst üste 3. kez Altın İhracat Ödülü’ne layık görüldü

İnci Holding ve Japon akü devi GS Yuasa’nın iştiraki İnci GS Yuasa, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından gerçekleştirilen İhracatın Şampiyonları 2024 Ödül Töreni’nde üst üste 3. kez Altın İhracat Ödülü’ne layık görülerek önemli bir başarıya imza attı. Satış gelirlerinin yarıdan fazlasını ihracat yoluyla elde eden şirket, Türkiye’den dünyaya ihraç edilen her 3 aküden birini Manisa’daki fabrikalarında üretiyor ve Türkiye’nin dış ticaret dengesine teknoloji yoluyla katkı sağlıyor.

6 kıtada 80’i aşkın ülkeye ürün ve hizmetlerini ulaştıran, akü sektörünün öncü şirketi İnci GS Yuasa, teknoloji ve inovasyon odağındaki çalışmalarıyla ihracattaki başarısını hız kesmeden sürdürüyor. Manisa’daki fabrikalarında üretilen aküleri dünyaya ve Avrupa’ya ihraç etmeye devam eden şirket, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları 2023 Ödül Töreni’nde üst üste 3. kez Altın İhracat Ödülü’ne layık görüldü. Sektörün Türkiye’deki ilk AR-GE merkezini kuran ve ihracat ile büyümeye devam eden İnci GS Yuasa’nın ödülü, 29 Mayıs’ta Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle İnci GS Yuasa Uluslararası Satış Müdürü Hasan Kızılkaya’ya takdim edildi.

Teknoloji ve ihracat odağıyla büyümeye devam eden İnci GS Yuasa, son 8 yılda yaptığı 70 milyon euro tutarındaki yatırımın 3’te 2’sini Ar-Ge ve teknoloji odağında gerçekleştirirken, satış gelirlerinin yarısından fazlasını ihracat yoluyla elde etti. 2023 yılında Türkiye’den dünyaya ihraç edilen her 3 aküden biri, Avrupa’ya ihraç edilen akülerin ise yüzde 40’ı İnci GS Yuasa tarafından Manisa’da Türk mühendis ve işçilerin emekleri ile üretildi.

Kaymakçı: “2024 yılında ihracatta dolar bazında yüzde 40 büyümeyi hedefliyoruz”

2023 yılında gerçekleştirdiği ihracat hacmiyle bir kez daha ‘Altın İhracat Ödülü’ne layık görüldükleri için gurur duyduklarını aktaran İnci GS Yuasa İcra Direktörü Kadir Kaymakçı, “40. yılını kutlayan İnci GS Yuasa olarak, bugün 6 kıtada 80’i aşkın ülkede milyonlarca aracın kalbinde yer alıyoruz ve ürettiğimiz akülerin dünyanın dört bir yanında yollarda olmasının gururunu yaşıyoruz. Japon ortağımız GS Yuasa'nın 100 yılı aşkın köklü deneyimlerinden faydalanarak, ileri teknolojilere sahip ekipmanlarla donatılan Manisa'daki fabrikalarımızda ürettiğimiz aküleri başta Avrupa olmak üzere dünyaya ihraç ediyoruz. Bugün, satış gelirlerimizin yarısından fazlasını ihracat yoluyla elde ediyoruz. İnci Holding ve Japon akü devi GS Yuasa’nın ortaklığı ile kurulan İnci GS Yuasa olarak, ortaklıktan bu yana geçen 8 yılda reel net satışlarda 1,5 kat, ihracat hacminde ise 2 kat büyüme yakaladık. Türkiye’de dünyaya ihraç edilen her 3 aküden birini, Avrupa’ya ihraç edilen akülerin ise yüzde 40’ını İnci GS Yuasa Manisa fabrikalarında üretiyoruz. Uzun vadede teknoloji yoluyla ihracata odaklanırken, 2024 yılında ihracatta dolar bazında yüzde 40 büyümeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle, bu önemli ödüle üst üste 3. kez layık görülmekten ve ülkemize ihracat yoluyla katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu başarıda emeği geçen çalışma arkadaşlarımız, iş ortaklarımız, bayilerimiz ve tedarikçilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Manisa’daki fabrikalarında büyüyen üretim hacmiyle bugün, yıllık 750 bin adetlik endüstriyel akü hücresi ve 7 milyon adetlik binek, hafif ticari ve ağır vasıta araçlar için otomotiv aküsü üretim kapasitesine sahip İnci GS Yuasa, otomotiv yenileme pazarındaki gücünün (AFM) yanı sıra dünyanın önde gelen otomotiv markalarına orijinal ekipman (OE) tercihi olarak hizmet vermeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER