© Halk Ulaşım 2021

Akıllı Bariyer Sistemleri İle İş Kazaları Önleniyor

Türkiye’de her yıl binlerce iş kazası meydana gelirken, bu kazalar sonucunda ise yaralanma, sakatlanma ve can kayıpları yaşanabiliyor. Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ürünleri sunan Arma Kontrol, geliştirdiği bariyer ve güvenlik sistemleriyle fabrikaların giriş ve çıkışlarını kontrol altına alıyor ve iş kazalarının önüne geçiyor.

Türkiye’de her yıl binlerce iş kazası meydana geliyor. Bu kazalar sonucunda ise yaralanma, sakatlanma ve can kayıpları medyana gelebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre iş kazalarında her yıl bini aşkın kişi yaşamını yitiriyor. Arma Kontrol, geliştirdiği güvenlik ve bariyer sistemleriyle alanlar ile birlikte insanlara güvenli yaşam alanları yaratıyor. Arma Kontrol, güvenlik ve bariyer sistemlerindeki enerji ihtiyaçlarını ise güneş enerjisiyle de karşılayabiliyor.

Yüksek güvenlikli ürünlerin yenilenebilir enerji ile çalışması durumunda en başta doğaya ve çevreye ciddi anlamda katkı sağlayacağını belirten Arma Kontrol Genel Müdürü ve Kurucusu Koray Kartal, ‘‘Biz yüksek güvenlikli ürün gruplarımızda güneş enerjili sistemler üzerine çalışıyoruz. Burada hem çevremize ve doğamıza katkılarda bulunuyoruz hem de yüksek güvenlikli ürün gruplarındaki işletim maliyetlerini düşürüyoruz’’ dedi.

‘’Çalışanlar için güvenlik duvarı yaratıyoruz’’

Bariyer ve güvenlik sistemlerinin sadece üretim tesislerini değil, tesisin içindeki canları da koruduğunu kaydeden Koray Kartal, ‘‘Pres, forklift çalışma alanları, döküm kazanları, yüksek gelirim santralleri, lazer kesim ve kaynak gibi bir iş yerinde riskli olabilecek tüm alanlara bariyer sistemlerimizi kurarak çalışanların dalgınlıkla o alanlara geçmelerini önlüyoruz. Üretim tesislerinde yarattığımız güvenlik alanlarımız sadece işçinin riskli alanlara girmesini kapsamıyor. Sistemlerimizle araçların belirlenen alanların dışına çıkmasını da engelliyoruz. Ayrıca rampa ve eğimli girişlerde kayma riskine karşı bariyerlerimizle çalışanlar için güvenlik duvarı yaratıyoruz” ifadesini kullandı.

‘’Üretimin kesintisiz devam etmesine destek oluyoruz’’

Güvelik sistemlerinin üretim süreciyle entegre çalıştığını sözlerine ekleyen Kartal, “Yapay zeka ve nesnelerin internetiyle üretim sürecine entegre ettiğimiz güvenlik sistemlerimiz, olası kazaları engelleyerek üretimin kesintisiz devam etmesine destek oluyor. Sistemlerimiz ayrıca geleceğin üretim modeli olan karanlık fabrikaların geçişine de zemin hazırlıyor” dedi.

Sektöründe ilkleri belirleyen firma

Güneş enerjisi dışında diğer alternatif enerji kaynaklarına da yöneldiklerini anlatan Kartal şöyle devam etti: ‘’Güvenlik sistemlerimizin sağlıklı şekilde çalışması için ‘monofaze’ ve ‘trifaze’ gibi sanayi elektriğine ihtiyaç duyuyoruz. Burada kullanıcıların talebinin yanında yerin konum ve durumu da belirleyici oluyor. Sektörümüzde ilkleri belirleyen bir firma olarak, biz bu süreçlere hibrit teknolojileri ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ekliyoruz.‘’

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER