© Halk Ulaşım 2021

Dinçer Lojistik Dağıtım Filosu Transit Panelvan İle Güçlendi

2003 yılından bu yana başta boya-kimya sektörü olmak üzere ilaç sektöründen madeni yağa, endüstriyel üründen ambalaja kadar birçok farklı sektörün öncü firmalarına yurtiçinde kontrat lojistiği hizmeti veren Dinçer Lojistik, dağıtım filosunu 4 adet Ford Cargo 1846T çekici, 5 adet Ford Cargo 2526 yol kamyonu ve 7 adet yeni Transit Panelvan ile güçlendirdi.

16 Ford araç, Ford Otosan Kamyon Satış Bölge Müdürü Murat Bakış, Otokoç Otomotiv Kamyon Şube Müdürü Orhun Özkan ve Otokoç Otomotiv yöneticileri tarafından, şirketin Gebze’deki merkezinde düzenlenen törenle Dinçer Lojistik Genel Müdürü Mustafa Dinçer’e teslim edildi. Törene Dinçer Lojistik yönetici ve çalışanları ile müşterileri de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mustafa Dinçer, genç araç filosu ve uzman kadrosu ile paketli kimyasal madde taşımacılığında, müşterilerine uluslararası standartlarda ve güvenli bir hizmet sunduklarını, bu yatırım öncesinde birçok marka ile ilgili fizibilite çalışması yaptıklarını ve sonunda Ford markasında karar kıldıklarını belirtti.

Ford Otosan Kamyon Satış Bölge Müdürü Murat Bakış da törende bir konuşma yaptı. Bakış, Ford Cargo 1846T çekicilerin yurtiçi ya da uluslararası taşımacılık yapan firmaların beklentilerine uygun olarak tasarlandığını; Ford Cargo’nun DNA’sında yer alan güç, konfor, verimlilik ve dayanıklılık gibi özelliklere sahip olduğunu,  460 PS/2100 Nm motor gücü ile segmentindeki en rekabetçi güç ve torku ürettiğini, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi ile kullanıcılarının kazançlarını arttırdığını söyledi.

Ford Cargo iki farklı çekici modeliyle pazarda yer alıyor

Ford Otosan, çekici segmentinde iki ürün ile pazarda yer alıyor. Başarılı satış grafiği yakalayan ve yurtiçi nakliyeciler ile hafriyatçılar tarafından yoğun talep gören mevcut 1838T çekicinin üretimi devam ederken, 2013 Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü Yarışması’nda 3.lük ödülü alan yeni nesil 1846T çekici de uluslararası ve yurtiçi nakliye sektörünü hedefliyor.  1846T,  fiyat olarak 1838T çekicinin üstünde konumlandırılıyor.

Ford Cargo’lar 50 ülkeye ihraç ediliyor

Ford Cargo’lar, 1,1 milyon m2’lik alana sahip olan Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda üretiliyor. Yurtiçinde 30 yetkili satıcı, yurtdışında 20 distribütör ile müşterilere ulaşırken; Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 50’ye yakın ülkeye ihraç ediliyor.

1500 kişiye istihdam sağlayan Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda aynı zamanda Euro 5 normlarına uygun, çevre dostu Ecotorq motor üretimi yapılıyor. 7,3 lt ve 9 lt silindir hacminde 260PS/320PS/360PS/380 PS güce sahip motorlar yüzde yüz Türk işgücüyle, yüzde yüz yerli üretiliyor. Türkiye’nin kendi markasıyla kendi motorunu üreten tek kamyon markası olan Ford Cargo, yüzde 70 yerlilik oranı ile Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER