© Halk Ulaşım 2021

Emirates’in 2020 Hedefi: 70 Milyon Yolcu

2020’de 70 milyon yolcu taşımayı bekleyen Emirates, Dubai’deki ortaklarıyla birlikte bu büyümeyi desteklemeye ve uygun altyapıyı geliştirme planlarını uygulamaya başladı.

Dubai’nin de aday şehirlerden biri olduğu World Expo 2020’ye ev sahipliği yapacak şehrin seçilmesiyle ilgili son kararlarını vermek üzere BAE’yi ziyaret eden Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegelerine yapılan sunum sırasında uygun altyapıyı geliştirme planları Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark tarafından açıklandı.

Tim Clark, “2020’de altı kıtada 70 milyon kadar yolcuya hizmet veren 250’den fazla uçağımız olacak. Bu bizi uluslararası yolcu trafiği anlamında dünyanın en büyük havayolu şirketi yapacak. Yine de dünyanın en büyük havayolu şirketi olmak nihai hedefimiz değil. Amacımız her zaman dünya çapında gezginleri Dubai'ye ve diğer destinasyonlara merkezimiz üzerinden tek bir aktarmayla ulaştırmak olmuştur. Dubai’nin stratejik konumu, dünya nüfusunun neredeyse % 90’ına direkt uçuşlarla hizmet vermemize olanak tanıyor; örneğin Boeing 777-300ER uçaklarıyla gerçekleştirdiğimiz 16 saatlik Dubai-Houston seferimiz ve Airbus A380’le gerçekleştirdiğimiz 14 saatlik Dubai-Sidney uçuşumuz gibi. Konumumuz önemli bir avantaj. Dubai’nin önde gelenleri baştan beri bunun farkında, bu yüzden Emirates en modern uzun menzilli uçaklara yatırım yapıyor ve bu yüzden Dubai uluslararası ticaret ve turizm altyapısını geliştirmek için yıllardır yatırım yapıyor.”dedi.

Küreselleşmenin katalizörü

Dünya nüfusunun üçte birinden fazlası Dubai’ye dört saatlik, üçte ikisi ise sekiz saatlik uçuş mesafesinde bulunuyor. Bugün Emirates dünya çapında 76 ülkede, 135 destinasyona haftada yaklaşık 3200 uçuş gerçekleştiriyor. Ocak 2012’den bu yana 20 yeni destinasyona sefer başlatarak Dubai ve ötesine ticaret ve turizm alanlarında fayda sağlayacak hava taşıma bağlantıları ekleyen Emirates, yıl sonuna kadar Conakry (24 Ekim), Sialkot (5 Kasım) ve Kabil (4 Aralık) seferlerini başlatacak.

Tim Clark, Emirates’te 160’dan fazla farklı milletten 50 bin çalışanıyla Emirates, dünyanın en büyük multikültürel bir kurum olduğunu belirterek; “Bu, tamamen küresel zihniyete sahip, hızlı ve komplike bir dünyada yaşayabilen ve en iyi fikirleri ortaya koymak için farklılıkları benimsemeye hazır insanlarla birlikte çalıştığımız anlamına geliyor. Seyahat, ticaret ve kültür için küresel bir bağlayıcı ve sağlayıcı olarak başarılı olmak istiyorsak bu önemli bir faktör.” dedi

Gelecek için hazır

Hâlihazırda en büyük Airbus A380 ve Boeing 777 operatörü olan Emirates’in 53 adet Airbus A380 ve 64 adet Boeing 777 siparişi daha bulunuyor. 2020 yılında Emirates’in tamamı geniş gövdeli uçaklardan oluşan filosunda 250’den fazla uçağı olacak.

Dubai Uluslararası Havalimanı’nın ziyaretçi ve trafik büyümesi son on yılda muazzam bir artış gösterdi ve 2005’te 24.8 milyon olan uluslararası yolcu sayısı 2010’da 47.2 milyona yükseldi. Geçtiğimiz yıl havalimanı, 225 farklı destinasyondan, aralarında Emirates’in de bulunduğu 140’tan fazla havayolu ile yolculuk eden 57 milyon yolcuya hizmet verdi.

Dubai 2020’de 20 milyondan fazla ziyaretçi bekliyor ve havalimanı altyapısı bu talebi karşılayacak şekilde hazırlanıyor. 2008’de sadece Emirates operasyonlarına ayrılan Terminal 3 açıldı. Kısa süre önce de Emirates’in A380 operasyonlarına özel yeni Concourse A terminalinin hizmete girmesiyle Emirates, bugün dünyada özel A380 terminali bulunan tek havayolu şirketi olma özelliğini taşıyor.

Dubai Uluslararası Havalimanı’nda uluslararası uçuşları olan diğer havayolu şirketlerinin yer hizmetleri imkanlarını genişletmek amacıyla yapımına başlanan Concourse D terminalinin ise 2015’te tamamlanması planlanıyor.

Dubai World Central’da (DWC) bulunan ve Haziran 2013’te kargo uçağı operasyonlarına başlayan Al Maktoum Uluslararası Havalimanı 27 Ekim’de yolcu uçuşlarına hizmet vermeye başlayacak. Emirates kargo uçağı operasyonları için DWC’de bir kargo terminali ve destekleyici altyapıyı içeren yeni bir merkez inşasının Mayıs 2014'te tamamlanması planlanıyor. 2020’lerin ortalarına gelindiğinde Al Maktoum Uluslararası Havalimanı 160 milyon yolcu ve 12 milyon ton kargo kapasitesine ulaşmış olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER