© Halk Ulaşım 2021

“Kentiçi Ulaşım Çalıştayı"

TÖHOB ile ETUS’un ortaklaşa düzenlediği “Kentiçi Ulaşım Çalıştayı bu yıl Edirne’de gerçekleştirildi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) ile Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) ortaklaşa çalıştay düzenledi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen “Kentiçi Ulaşım Çalıştayı” na İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT Genel Müdür Yardımcılarından Mümin Kahveci, İETT Abone İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Albayrak ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen toplu taşımacılar katıldı. Çalıştayda il belediyelerinin deneyimleri, taşımadan kaynaklanan trafik sorunları ve sosyal politikaların toplu taşımaya getirdiği yükler” konusu ele alındı.

Güçlü ve uzun ömürlü bir marka olabilmek kurumsallaşma ile mümkündür

Çalıştaya katılan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT’nin misyonunu yeniden tanımladıklarını belirterek, “Toplu ulaşım hizmetlerini açığa çıkmamış ihtiyaçları karşılayacak şekilde düzenlemek ve denetlemek, sektörde dengeleyici rol oynamak, aynı zamanda ulusal ve uluslararası alanda bilgi birikimini yönetmek” şeklinde tanımladı. Kurumsallığın önemine dikkat çeken Baraçlı, “Güçlü uzun ömürlü ve değer oluşturabilen bir marka olabilmek kurumsallaşma ile mümkündür. Dolayısıyla da kurumsallaşma;  her işi belli kurallara bağlı olarak yürütüldüğü, olur olmaz kuralların değiştirilmediği, işin gereğinin yapıldığı, herkesin performansına göre değerlendirildiği, kişiler değişse bile yönetim tarzının değişmediği takım oyununun oynandığı, herkesin görevlerini bildiği ve yazılı olmayan bir anayasası, davranış biçimleri ve kültürü olan organizasyonlara verilen bir isimdir.  Bu kapsamda İETT’de kurumsallaşma adına önemli çalışmalara imza attık. 2009 yılından itibaren 9 kalite belgesi aldık. Türkiye mükemmellik ödüllerinde finale kaldık. Uluslararası arenada  kurumsal kimliği ortaya koyarak rol model olan kurum olarak algılandık.” diye konuştu.

İETT’de verimliliği sağladık

İETT’nin ortaya koyduğu kurumsal anlayışa dayalı yönetim biçiminin verimliliği sağladığını, maliyetlerde azalmaya neden olduğunu ve daha hızlı bir büyümeyi sağladığını kaydeden Baraçlı, “Faaliyetler kişilerden bağımsızdır. Süreçlerle yönetim anlayışı vardır. Bilgi kişinin değil, kurumun hafızasındadır. Herkes aynı işi yapma kültürüne sahiptir. Çalışanlar şirket kimliğini dışarıya aynı şekilde yansıtır. Ortaya koyduğumuz yönetim anlayışımızın ve bilinen alım modellerimizin de ortaya koyduğu getiriler sonucunda, Özel Halk Otobüsçüleri, yenilikleri geriden takip eden değil, toplu ulaşımın iki önemli unsuru olan  “entegrasyon” ve “inovasyonu” göz önünde bulundurarak yenilikleri getiren bir yönetim anlayışına sahip olma konusunda önemli bir gayret içerisinde bulunmaktadırlar. Bu açıdan ülke genelindeki siz işletmecilerimizin de bu hususları dikkate almaları verimliliği ve kaliteyi artıracaktır.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER