© Halk Ulaşım 2021

Kentkart ConteQ Expo 2024 Teknoloji Fuarında Yoğun İlgi Gördü

1999 yılından beri ülkemizde elektronik ücret toplama sektöründe faaliyet gösteren yerli ve milli markamız kentkart, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen ConteQ Expo 2024 fuarında dikkatleri üzerinde topladı.

16-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuara dünyaca ünlü enerji ve teknoloji firmaları katıldı.

2009 yılından beri Katar’ın başkenti Doha’daki toplu ulaşım sisteme akıllı teknolojiler sunan kentkart, faaliyet gösterdiği şehirde düzenlenen bu fuarda kendi ürettiği cihazlarını ve akıllı çözümlerini tüm dünyaya tanıtma fırsatı buldu.

Türkiye’de 8’i Büyükşehir olmak üzere 24 ilimizde, Dünya’da ise 17 farklı ülkede toplam 57 şehirde faaliyet gösteren kentkart, Doha’da faaliyet gösterdiği süre boyunca şehrin dijital dönüşümüne öncülük etti.

2022 yılında Katar’da düzenlenen Dünya Futbol Kupası organizasyonunda taraftarların toplu ulaşımı kullanarak stadyumlara gelebilmesini sağlayan önemli bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama ile taraftarlar mobil maç biletlerini araçlardaki kentkart validatörlerine göstererek toplu ulaşımı ücretsiz kullanabildiler. Yapılan bu geliştirme Dünya’nın farklı ülkelerinden gelen taraftarların ulaşım sorunu yaşamadan istedikleri stadyuma kolaylıkla ulaşmalarını sağladı. Dünya çapında ilgi uyandıran bu entegrasyon 2024 yılında Londra’da düzenlenen TTG 2024 Ulaşım teknolojileri yarışmasında birinci oldu. Alınan birincilik ödülü CONTEQ 2024 fuarında sergilendi.

Sürdürülebilir akıllı teknolojilerin ön planda olduğu fuarda kentkart sürdürülebilir ulaşım teknolojileri ile göz doldurdu. Plastik kullanımını sıfırlayan QR ödeme teknolojisi, verimliliği en üst seviyeye çıkaran filo yönetim yazılımları, yolculara zaman kazandıran ve toplu ulaşım kullanmayı teşvik eden mobil uygulama çözümleri fuar ziyaretçilerinin beğenisini topladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER