© Halk Ulaşım 2021

Lastik Satın Alırken Yılına Değil Saklanma Koşullarına Bakın!

100 yılı aşkın deneyimiyle lastik sektöründe en yüksek performans, maksimum güvenlik ve düşük maliyet sunmak için hizmet veren Michelin, sürücülere lastik satın alırken dikkat etmeleri gereken saklama koşulları konusunda yol gösteriyor.

Aracın performansı konusunda en önemli aktörlerden olan lastiğin seçiminde; markası, teknolojisi, sunduğu fırsatlar kadar dikkat edilen bir diğer konu da lastiğin üretim tarihi. Dünya lastik sektörünün liderlerinden Michelin, lastik satın alırken sürücülerin dikkat etmesi gereken saklama koşulları konusunda bilmeleri gerekenleri anlatıyor.

Michelin uzmanları dikkat edilmesi gerekenin lastik üretim tarihi değil, saklama koşulları olduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre doğru koşullarda stoklanan bir lastiğin ticari ömrü 10 yıldır. Ancak bu konuda yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı sürücüler sorun yaşayabiliyor. Bir lastiğin ömrü; stoklama koşulları, stok yapılan yerin konum ve durumuna değişiklik gösteriyor. Uygunsuz ortamda stoklanan lastik kapağı açık bırakılmış bidon ve kaplardan çıkan uçucu maddelerin üzerine yapışması sonucu korozyona uğrar ve zarar görür. Zaman içerisinde lastik özelliğini yitirmeye başlar. Akülerin içerisindeki asit de kapağa bırakıldığında uçuşur ve lastiklere yapışır, lastik zararlı maddeleri sünger gibi emer. Yanı sıra lastik yakınlarında bulunan kaynak makineleri, elektrik terminalleri de lastiği olumsuz etkilere maruz bırakır. Yani lastiğin ömrünü etkileyen en önemli aktör stoklanma koşullarıdır.

5 yıl bekleyen Michelin lastiği satışa sunulmaz

Michelin üretildikten sonra fabrikada 5 yıl beklemiş lastikleri satış (bayi-franchisee) ağına vermez. Üretilen her lastiğin sahada da satılmak üzere 5 yıl daha bekleyebileceğini düşünerek hareket eden Michelin, lastiklerini sürücülerin en uzun ömürle kullanabilmesini sağlayan bir stok politikası izliyor.

Daha uzun bir ömür için lastik hangi koşullarda saklanmalı?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER