Priştine Havalimanının Teknoloji Altyapısını Enterasys Networks Kazandı
DünyaEnterasys Networks, Türkiyedeki havalimanlarının ardından şimdi de Kosova Priştine Havalimanının altyapı çözümünü kuruyor.
Limak, Priştine Uluslararası Havalimanı için çözümünü seçti. Priştine Uluslararası Havalimanında hava kontrol kulesinden valiz teslim sistemlerine kadar her noktada Enterasys Networksun akıllı ağ cihazlarını kullanarak, 7/24 Enterasys Networksun kesintisiz, performanslı ve güvenli platform sağlanacak. Kosovadaki Priştine Havalimanının genişletilmesi ve 20 yıllığına işletme hakkını alan Limak Holding, tamamen yenileyeceği havalimanının IT alt yapısı için Enterasys Networks ile çalışacak. Enterasys Networks, Priştine Havalimanının IP Network alt yapısından CCTV sistemine kadar tüm işletim sistemini kuracak ve yönetecek.
Enterasys Networks tarafından sağlanan ağ altyapı, havaalanının en kritik hizmetlerini üzerinde taşıyacak. Havaalanının en ağır trafik dönemlerinde, Hava Trafiği Kontrol Kulesindeki telsiz araçlarından patlayıcı algılayıcılarla denetlenen valiz yönetim sistemlerine kadar bütün ağ noktaları, Enterasys Networksun ağ altyapısı üzerinde çalışacak ve denetlenecek.
Enterasys Networks Türkiye Direktörü Tarkan Süalp, Enterasys Networks olarak sundukları kablolu ve kablosuz şebeke altyapıları ile güvenlik ve yönetim çözümleriyle sektörün en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduklarını belirtti. Bu uzmanlıklarını havalimanlarının IT altyapı ve işletim sistemlerinde kullanılacak biçimde geliştirdiklerini belirten Süalp, Kosova Priştine Havalimanının da Limak ile diğer havalimanlarında yürüttükleri başarılı işbirliğinin sonucu olduğunu söyledi.
Haziran ayında başlayacak kurulum 2013 yılı sonunda tamamlanacak
Enterasys Networks, Limak Holding tarafından yenilenerek genişletilecek ve 20 yıl işletilecek Kosovadaki Priştine Havalimanının IT çalışmalarına Haziran ayında başlıyor. Havacılık ve yolcu konforu açısından en üst seviyede hizmet verecek yeni terminal binasında proje kapsamında Hava Trafik Kontrol Kulesi yeniden inşa edilirken, MEP binası ile beraber havalimanına her gün 24 saat kesintisiz, güvenilir enerji kaynağı sağlanacak. Proje çerçevesinde Toplam 49.823 m2 büyüklüğünde apron, yaklaşık 900 metrekare duty free alanı olmak üzere; toplamda 2,500 metrekarenin üzerinde ticari alan oluşturuldu.
İlginizi Çekebilir