© Halk Ulaşım 2021

Salini Group'un Tercihi Allison Donanımlı Astra Damperli Kamyonlar

İtalyan inşaat firması Salini, Etiyopya Barajı inşaat projesi için 219 damperli kamyon kullanıyor. Bu araçlardan Allison tam otomatik şanzıman donanımlı 68 adet Astra RD40 ve RD50 model kamyonlar, en zor arazilerde yüksek performans ve güvenlik sağlıyor

İtalyan Salini Costruttori inşaat şirketi, Afrika kıtasındaki en geniş baraj olan Büyük Etiyopya Rönesans Barajı’nı inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Afrika’ya sevk edilen 219 adet Astra kamyon, bu emsalsiz projeyi üstelenmesinde Salini’ye yardımcı olurken iki şirketin 30 yıllık ilişkisini de gözler önüne seriyor. Astra kamyonlardan Allison tam otomatik şanzıman donanımlı 68 adet Astra RD40 ve RD50 damperli kamyon ise inşaat alanındaki en zorlu işleri üstleniyor.

Salini Costruttori, hidro-elektrik tesislerinin inşaatlarında sektörün en önde gelen firmalarından biri olarak çalışmalarına devam ediyor. Nil Nehri üzerinde bulunan 1800 metre uzunluğunda, 170 metre yüksekliğinde ve 10 milyon m3 kapasiteli bu baraj inşaatının değeri ise 3,350 milyar Euro. 2011 Mart ayında inşaatı başlayan baraj, yıllık 15,100 GWh üretim kapasitesine sahip olacak.

Allison donanımlı Asta kamyonu seçtik çünkü

Hem Astra hem de Salini, düşük yakıt tüketiminin ve bakım maliyetlerinin, Astra filosunu seçmekte büyük rol oynadığının altını çiziyor.

Massimo Repetti, “Tam otomatik Allison şanzımanlar, bizim yerel sürücüleri eğitmemizdeki zaman kaybını azaltıyor. Bu zorlu görevlerde ve sürüş şartlarında aracın yanlış bir şekilde kullanılması çok sık karşılaştığımız bir durum. Tam otomatik Allison şanzımanlar ile bu problemleri tamamen çözüyoruz,” diye açıklıyor.

Afrika’da inşaat işlerinin çoğu uzak mesafeli lokasyonlarda gerçekleştiği ve ekspertiz, ekipman ile yedek parça hizmetlerinin kısıtlı olması Salini’nin güçlü ve güvenilir araç tercihinde büyük önem taşıyor. Massimo Campitelli “Planlamamızda ve sonuçlarda karşılaştığımız en büyük tehdit, arıza süresinin karşımıza çok fazla çıkma riski oluyor. Bu nedenle, güvenilir araç tercihi bizim için çok önemli,” diyor.

Allison şanzımanlarda altı ileri iki geri vitesin yanı sıra üstün araç kalkışı ve zorlu koşullardan kurtulmayı sağlayan hızlı bir şekilde ileri-geri yapma kabiliyeti için patentli tork konvertörü bulunuyor. Her ikisi de, fren aşınmasını engellemek ve aracın kontrolünü sağlamak için entegre retarder ile donatılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER