TomTom Castrol ile İşbirliğine Giriyor!
UlaşımDünyanın önde gelen motor yağı üreticilerinden Castrol, dünya çapında dur-kalk sürüş etkisini incelemek için navigasyon devi TomTom ile işbirliğine girdi.
161 şehrin trafik yoğunluk derecelerini belirleyen TomTomun Nisan 2013te duyurduğu Trafik Sıkışıklık İndeksine göre İstanbul, Moskovadan sonra Avrupanın en sıkışık 2. şehri olarak belirlendi. Rapor; İstanbul'da gün içerisinde yoğun olmayan saatlerde bile seyahat sürelerinin normalden %55 ve sabahın sıkışık saatlerinde ise %80 oranlarında daha uzun olduğunu tespit etti. Aynı rapor ayrıca akşam saatlerinde; trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda sıkışıklığın normalden %125 daha fazla olduğunu belirledi.
Castrolün yaptığı araştırmalar ise şimdiden gösteriyor ki sürücüler her yıl 18,000den çok dur-kalk deneyimi yaşıyor. Trafik yoğunluğunun fazla olmasından dolayı İstanbuldaki sürücüler, bu rakamdan çok daha fazla dur-kalk deneyimi yaşıyor. Bu öncü çalışmada Castrol, TomTom ile dünya çapında farklı şehirlerde dur-kalk sayısını keşfetmeyi taahhüt ediyor ve TomTom dünyadaki tüm yol ağları üzerindeki sürüş davranışlarını analiz edecek kesin trafik ve seyahat bilgilerini kullanıyor.
Kıdemli Teknoloji Geliştirme Uzmanı Gareth Bracchi: Dur-kalk trafiği yalnızca yolculuk sürelerini etkileyen değil aynı zamanda motorlarda mikroskopik aşınma yaratan trafikte rölanti ve kavşaklarda bekleme gibi problemlere neden olan global bir sorundur. TomTom Navigasyonla gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile şehir sınırları içinde kilometre başına ortalama dur-kalk sayısını ölçmek; hangi şehirlerin daha yoğun trafiğe sahip olduğunu keşfetmek ve hangi şehrin sürücülerinin dur-kalk aşınma riskine daha çok sahip olduğunu göstermek mümkün olacak.
TomTom Türkiye Ülke Müdürü Enis Yücesan: TomTomun da Castrolün de okula gidiş ya da bir hafta sonu yolcuğu olsun, müşterilerimizin düzenli bir şekilde yolculuk etmelerini amaçlamaları, bu işbirliğini mantıklı kılıyor. Castrol ile gerçekleştirdiğimiz ortaklıktan son derece mutluyuz ve bu çalışmadan elde edilecek sonuçları paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.
Bu işbirliği, Kuzey Amerika (New York), Avustralya (Sidney), Asya (Pekin, Bangkok, Jakarta, Kuala Lumpur), Rusya (Moskova), Brezilya (Rio de Janeiro), Hong Kong, Avrupa (Londra, İstanbul) dahil olmak üzere dünya çapında 50 önemli şehir ve bölgedeki trafik koşullarını ortaya çıkaracak.
İlginizi Çekebilir