Trafik Kazaları Savaştan Beter
UlaşımKarayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ESHOT Genel Müdürlüğünde çalışan otobüs şoförlerine özel eğitim programı düzenlendi.
Her gün sefere çıkardığı 1400 otobüs ve taşıdığı 1 milyonun üzerindeki yolcu sayısıyla İzmirde toplu ulaşımın can damarı niteliğindeki ESHOT Genel Müdürlüğü, trafik güvenliği konusunda personeline yönelik eğitimleri de aralıksız sürdürüyor. ESHOT son olarak, Karayolu Trafik Haftası nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi ile birlikte otobüs şoförleri için eğitim programı düzenledi. Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaşım Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Alver ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden Emniyet Amiri Mustafa Sarının konuşmacı olarak katıldığı eğitimlerde, can ve mal güvenliğini sağlayacak trafik kuralları hatırlatıldı.
Aman dikkat!
Programa katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, son 25-30 yılda özellikle ülkemizde ulaşım araçlarının sayısının inanılmaz bir hızla arttığını, yapılaşması ve fiziksel büyümesini tamamlamış kentlerin ise artan trafik yükünü taşımakta zorlandığını dile getirdi. Büyük şehirlerde bu sıkıntının çözülmesi için toplu ulaşımın tercih edilmesinin zorunluluğuna dikkat çeken Aydoğan, bunun yolunun da raylı sistem projelerinin yaygınlaştırılmasından geçtiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan, trafikte yaşanan olumsuzlukların büyük bölümünün ise fiziksel şartlardan çok insan kaynaklı olduğunu sözlerine ekledi.
ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker de, trafiğin savaşlardan daha fazla can aldığını, bunun önüne geçebilmek için eğitim çalışmalarına mutlaka ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.
Polis sayısı yeterli değil
Emniyet Amiri Mustafa Sarı yaptığı sunumda, trafikteyken emniyet kemeri takmanın hayati önemini anlattı. Aynı zamanda kent özelindeki trafik sorunlarına da değinen Sarı, İzmirdeki mevcut trafik polisi sayısının tüm kentte düzeni sağlamaya yetmediğini belirterek, vatandaşların da otobüs durakları ve park yasağı bulunan diğer yerlere park etmemeleri gerektiğini söyledi. Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesinin yaptırdığı bir araştırmadan söz eden Emniyet Amiri Mustafa Sarı, aynı özelliklere sahip üç şeritli bir kavşakta Avrupa Birliği ülkelerinde saatte 9 bin araç geçebilirken, Türkiyede bu ortalamanın 5 binde kaldığını dile getirdi.
Yrd. Doç. Dr. Yalçın Alver ise özellikle genç sürücülerin trafik açısından en riskli kesim olduğunu söyledi. Dünya Sağlık Örgütünün tespitlerine göre, 25 yaşına kadar olan insanların ölüm nedenleri arasında ilk sırayı trafik kazalarının oluşturduğunu belirtti.
Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen eğitimin sonunda, bugüne kadar hiç trafik kazası yapmayan, trafik kurallarına uyma konusunda gösterdiği özen ve örnek davranışlarıyla takdir toplayan ve bu nedenle İzmirde yılın şoförü seçilen ESHOT Genel Müdürlüğü çalışanı Erdal Erbakana ödülü verildi. Başarılı şoför ödüllerini, Trafik Denetleme Şube Müdürü Semih Gök ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğandan aldı.
İlginizi Çekebilir