3C BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ 2005 YILINDAN BERİ GELİŞTİRDİĞİ "AKILLI DURAK"...
3C BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ 2005 YILINDAN BERİ GELİŞTİRDİĞİ "AKILLI DURAK" PROJESİ İLE ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞİRKETLERİNE BÜYÜK AVANTAJ VE FARKLILIKLAR SAĞLIYOR.
3C Bilgi İşlem'in geliştirdiği Akıllı Durak Projesi esnafa büyük kolaylıklar sağlıyor. Son teknoloji sistemler ile hizmet veren 3C Bilgi İşlem Sistemleri Ltd. Şti.nin Genel Müdürü Abdulselam Karaosman proje ile ilgili ayrıntıları dergimize anlattı.
Akıllı Durak Projesi'nin aslında esnafı değil daha çok yolcuyu bilgilendirme amaçlı kurulan bir sistem olduğunu ancak bunun tam tersini kullandıklarını belirten Abdulselam Karaosman; "Özel Halk Otobüsü esnafının seyir esnasında duraklardan giriş çıkışlarını, kırılma noktalarına riayet edip etmediğini, servisini belirlenen sürede yapıp yapmadığının tespiti aşamalarında ve havuz sisteminde aracın gün boyu kaç km yaptığı ile alakalı bütün hak edişler şu anda bizim sistemimiz üzerinden rahatlıkla takip edilebiliyor. Bu raporlamalar tamamen bizim yapmış olduğumuz teknoloji ile meydana geliyor."dedi.
'YILDA 1 MİLYON TL'Yİ GEÇEN KAHYA MALİYETLERİNİ KALDIRDIK'
Genel Müdür Abdulselam Karaosman sözlerini şöyle sürdürdü; "Bizim araçlara takmış olduğumuz GPS / GPRS' ten oluşan bir modülümüz var. Biz saha bazlı nokta ve durakların yerini belirliyoruz. Otobüsler durağa geldiğinde serverlarımız üzerinden bize bildiriyor. Biz de gelen bu bilgiyi ekrana anında yansıtıyoruz. Ekrana çevrimiçi olarak yansıttığımız bilgileri aynı zamanda rapor olarak çıkartıyoruz. Gelen bu verileri saklayarak 15 günlük 1 aylık raporlar halinde esnafımıza sunuyoruz. Akıllı Durak ile ilk olarak kâhya sistemini kaldırıp güzergâh üzerindeki kâhyaların kâğıtlar üzerinde tutmuş oldukları notları ortadan kaldırmayı hedefledik. Tamamen çevrimiçi sistemde herkesin aynı çizgiden doğru saat almasını sağladık. ÖZULAŞ'ta bunu başardık. Yaklaşık yılda 1 milyon TL'yi geçen kâhya maliyetlerini kaldırdık. Her firmanın kendine özgü bir raporlama, ceza uygulama şekli var. Biz bu raporları hazırlarken firmanın taleplerini alarak oluşturuyoruz. Şu anda mesela HALKULAŞ ve ÖZULAŞ olarak değerlendirdiğimizde iki firmanın çalışma mantıkları aynı gözükse de hak edişlerini aynı mantıkla ödemiyorlar. Biri sefer bazında ödeme yapıyor. Diğer firma ise km bazında ödeme yapıyor. Öteki taraftan HALKULAŞ kırılma noktalarına pek dikkat etmez iken ÖZULAŞ serbest bölgelerinde kırılma noktalarına dikkat etmektedir. İşte bunun gibi farklı firmaların istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstekleri iyi analiz edip teknoloji ile yorumluyoruz."
'HALK OTOBÜSÜ ESNAFINA ÜCRETSİZ'
Karaosman sözlerini; "Bizim bu sektördeki özelliğimiz, yazılım firması olmamız ve hem cihazı hem de kendi sunucu yazılımımızı kendimiz geliştirmemizdir. Biz firmaların isteklerine göre proje geliştiriyoruz. Biz bu projeleri geliştirirken Halk Otobüsü Esnafına ücretsiz yapıyoruz."diyerek tamamladı.
Yorum Yazın