İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, TRT Radyo 1'de yayınlanan Sırrı Er'in sunduğu 'Yönetimler ve Çözümler' adlı programın canlı yayın konuğu oldu
TRT Radyo 1 'de yayınlanan Yönetimler ve Çözümler programının canlı yayın konuğu, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı oldu. Programda sunucu Sırrı Er'in sorduğu soruları yanıtlayan Baraçlı, ayrıca dinleyicilerden gelen sorulara da canlı yayında cevap verdi. Program sonrasında TRT İstanbul Radyosu Müdürü Sebahattin Kahraman, program sunucusu Sırrı Er ve programın yapımcısı Özlem Demir ile bir süre sohbet eden Baraçlı, Sohbetin ardından TRT İstanbul Radyosu Müdürü Sebahattin Kahraman'a tramvay maketi ile İETT yayını olan "Ara Güler'in Gözünden İstanbul Taramvayları" adlı albüm kitabı hediye etti.
Vatandaş memnuniyetini ön planda tutuyoruz
İETTnin vatandaş memnuniyetini ön planda tuttuğunu belirten Baraçlı, hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkartmak için çalıştıklarını kaydetti. İETTnin günde 3 buçuk milyon vatandaşı taşıdığına dikkati çeken Baraçlı, Vatandaş odaklı hizmet kalitesini ortaya çıkartıyoruz. Bu kapsamda İETT olarak bin 705 tane yeni araç aldık. Bu sayede İstanbulda hizmet kalitesini daha üst seviyeye çıkartacağız. Yaklaşık olarak araçların yaş ortalaması 4lere doğru düşecek. Bu araçların yerli olması bize farklı bir mutluluk veriyor. Yeni alınan araçlarımızın hepsi engelli erişimine uygun, çevreye duyarlı, EURO 5 motorlu aynı zamanda Avrupa standartlarının üzerinde araçlardır. İETT olarak biz dünyanın etrafını günde 14 kez dolanıyoruz. Günde 3,5 milyon vatandaşımızı taşıyoruz. Bu toplu ulaşımda büyük bir çalışma. dedi.
Şoförlerin eğitimine büyük önem veriyoruz
Sabahleyin otobüse binecek yolcuları, güler yüzle ve günaydınla karşılayabilecek bir hizmet kalitesini sunmak istediklerini dile getiren Baraçlı, araçları yenilerken şoförlerin de eğitimini en üst noktalara çıkartma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. İETTnin şoförlerin eğitimine büyük önem verdiğini belirten Baraçlı, Araç ve şoför kısmı toplu ulaşım etkinliğinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu yüzden şoförlerimizin hizmet kalitesinin belirli bir noktada olmasını sağlayabilecek bir anlayış içerisinde hareket ediyoruz. 7 bin çalışanımıza özel bir üniversitede eğitim verdik. Eğitimlerde; araç bilgisi, hukuk, sağlık, halkla ilişkiler gibi konularda şoförlerimizi sürekli olarak eğittik. Verilen eğitimler sayesinde büyük bir değişim sağlandı. diye konuştu.
Sürücü Akademisi projesini hayata geçireceğiz
Hizmet kalitesini en üst seviyelere çıkartmak için Sürücü Akademisi projelerinin olduğunu ifade eden Baraçlı, Sürücü akademisiyle şehir içinde toplu ulaşım hizmetinde çalışan tüm şoförlere yönelik bir uygulama yapmak istiyoruz. Bu akademide şoförlerin periyodik olarak kontrollerini yapacağız. Onları psikoteknik testlere tabi tutacağız. Yazılı sınavlarımız olacak. Yapmış oldukları hatalarla ilgili takibimiz olacak. İETT olarak şoförlerin aynı zamanda mesleki yeterlik standartlarını belirledik. Minibüs şoförü, okul servis aracı şoförü, kamu personeli servis aracı şoförü ve otobüs şoförü olmak üzere 4 alanda meslek standardını belirliyoruz. Bu belirlediğimiz meslek standartları kapsamında da bu standartlara sahip çalışan şoförün ne hangi niteliklerde olması gerektiği ile ilgili standardı ortaya koyduk. Bununla ilgili de belirli bir seviyeye geldik. şeklinde konuştu.
İETT dinamik bir kurum
İETTnin dinamik bir kurum olduğunu vurgulayan Baraçlı, açığa çıkmamış ihtiyaçları karşılayabilecek bir hizmet kalitesi anlayışını benimsediklerini söyledi. Baraçlı sözlerine şöyle devam etti; Bizler farklılığı ortaya çıkartabilen, proaktif olan yani her şeye duyarlı ve sürekli iyileştirme felsefesini ön planda tutabilecek bir yönetim anlayışını sergiliyoruz. Artık İstanbulda biletli geçişler yok. Vatandaşlar İstanbulkart ile tüm toplu ulaşım araçlarını kullanabiliyor. Bu sayede hizmet kalitesi üst seviyeye çıkıyor. Aynı zamanda yolculuk hareketlerini izleyip takip edebiliyoruz. Böylece daha işlevsel hat planlaması yapıyoruz. İstanbulkart projesi İnovatif ve çevreye duyarlı bir proje olması sayesinde Londra'daki Masterkart Transport Ticketing ödüllerinde de birinci oldu. Bu da bizi çok mutlu etti."
465 adet akıllı durağımız var
Akıllı Durak Projesine de değinen Baraçlı; Şu anda İstanbulda 465 tane akıllı durağımız var. Vatandaşımız otobüsün ne zaman geleceğini bulunduğu duraktan öğrenebiliyor. Aynı zamanda cep telefonuyla mobil uygulamalarımız var. Örneğin QR kod ile ilgili bir projemiz var. Bu uygulamada tüm duraklarımıza yerleştireceğimiz barkod sistemiyle vatandaşlar duraklardaki sefer saatleri ve durak bilgilerine ulaşabilecek. Ayrıca araçlarımızı filo yönetim merkezinden GPS ilse sürekli olarak takip ediyoruz. Araçlara merkezden müdahale etme durumumuz mümkün. Böylece şikâyetlere hızlı bir şekilde müdahale etmemiz söz konusu olacak. diye konuştu.
Yorum Yazın