İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti içindeki 20 kilometrelik güzergahı "tamamen...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti içindeki 20 kilometrelik güzergahı "tamamen doğal" malzemelerle yenileyerek bisiklet ve yürüyüş parkuruna dönüştürdü. Turizme büyük ivme kazandırması beklenen yeni yol Cumartesi açılıyor.
Aynı zamanda İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı da olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin kuzey bölgesini önemli bir cazibe merkezi haline getirme hedefinde yeni bir etabı daha geride bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Cennet'teki 20 kilometrelik güzergahı tamamen doğal malzemelerle yenileyerek bisiklet ve yürüyüş parkuru haline getirdi.
Cennet'in içinden geçen yolun ziyaretçiler için yeniden düzenlenmesinin önemine değinen Başkan Kocaoğlu, çalışmalar kapsamında tamamen doğal malzemelerin kullanıldığını hatırlatarak, "Kuş Cenneti'nin yapısına uygun olmayan asfalt ve benzeri maddeler hiçbir şekilde kullanılmadı. SİT Kurulu'ndan alınan onay sonrasında yolun doğal malzeme ile iyileştirilerek kullanılır hale getirilmesi için özel bir madde ile buradaki dokuya uygun şekilde yeniden düzenledik. Artık Kuş Cenneti'nin iç dünyası ve tüm güzellikleri turizmin hizmetine sunulacak. Tur programlarında artık Kuş Cenneti de olacak" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumartesi günü saat 12.00'de gerçekleştirilecek yol açılışına, başta bisikletseverler olmak üzere tüm İzmirlileri davet etti.
Barınaklar yeniden düzenlendi
İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği, Kuş Cenneti düzenlemeleri çerçevesinde, Gediz Deltası Sulak Alan Koruma Bölgesi 1. Derece Doğal Sit Alanı sınırları içerisinde bulunan yasa dışı balıkçı kulübelerini de tahliye ederek yıktı ve yerlerine tamamen doğal malzemeden yeni barınaklar yaptı. SİT Kurulu'nun onayının ardından yapılan yeni düzenlemeyle kayıtlı olan barınaklar bölgenin yapısına uygun hale getirildi.
İğde ve ılgın ağaçları dikiliyor
İzmir Kuş Cenneti'ne verilen su miktarının korunması ve özellikle kurak yaz aylarında suyun çekilmemesi için de harekete geçen Birlik, yılda 250 ton su tutma kapasitesi olan ve bundan dolayı Cennet'e büyük zarar veren okaliptüs ağaçlarını geçtiğimiz dönemde kesmişti. Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin başvurusu ve Koruma Kurulu'nun kararının ardından İlçe Orman Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte kesilen 350 okaliptüs ağacının yerine, Gediz Deltası'nın doğal ortamına uygun türlerden olan iğde ve ılgın ağaçlarının dikimine başlandı.
Yorum Yazın