Anadolu Isuzu Covid-19 salgınına rağmen yeni ürün lansman programına ara vermeden devam ediyor. Anadolu Isuzu’nun, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge merkezinde geliştirdiği ve Avrupa kalite standartlarına uygun olarak ürettiği ödüllü Kendo ve Grand Toro otobüsleri Avrupa turuna başladı. Ekim ayında Fransa ile başlayan yurtdışı demo turu Haziran 2021’e kadar devam edecek.
Anadolu Isuzu, 2020 yılı ikinci yarısında yurtdışı pazarlara sunulmuş olan Kendo ve Grand Toro otobüslerinin Avrupa tanıtımını 22 ülkeyi kapsayacak bir Demo Tur programıyla gerçekleştirecek. Daha önceki yıllarda da benzer tanıtım turları düzenleyen Anadolu Isuzu, 2020-2021 yılları arasında devam edecek olan Avrupa programını “Isuzu Euro Tour 2021” adıyla Ekim ayında Fransa’da başlattı. Yeni araçlar, demo tur rotası kapsamında seyahat edilecek ülkelerdeki belediye ve toplu taşıma şirketlerine tanıtılacak ve test ettirilecek. Bu sayede ziyaret edilen müşteriler, Isuzu araçların üstün ve çevreci teknolojisini, yol tutuşunu, performansını, güvenliğini ve konforunu yakından deneyimleme fırsatı bulacaklar. Haziran 2021 tarihine kadar sürmesi planlanan turun Fransa’daki Ekim ayı programı başarıyla tamamlanmış durumda. Grand Toro ve Kendo’nun yerel lansman ve test sürüşü aktivitelerinde yer aldığı demo turu, Danimarka, Polonya, Romanya, Belçika, İtalya, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, İspanya, Yunanistan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Macaristan, Çekya, İsviçre, Slovakya ve Litvanya ile devam edecek. Araçların 2021 yılında Türkiye’de de satışa sunulması planlanıyor.
Alternatif yakıt teknolojisi sayesinde benzerleri arasında öncü olan 13 metrelik CNG yakıtla çalışabilen ve biogaz uyumlu modeli Kendo ile 8.5 metrelik yeni modeli Grand Toro, Anadolu Isuzu Ar&Ge Tasarım Merkezi tarafından tasarlandı. Her iki araç da henüz yollara çıkmadan, her yıl İtalya’da düzenlenen dünyaca ünlü tasarım yarışması A’Design Award kapsamında ödüle layık görüldü. Jürisinde tasarım alanında profesyoneller, akademisyenler ve yazarların yer aldığı yarışmada Kendo, “Gold A’Design Award”un sahibi oldu. Aynı yarışmada Grand Toro ise Silver A’Design Award’ın ödülünü aldı.
Kendo CNG segmentinde Türkiye’de ilk, Avrupa’da üçüncü araç olma özelliği gösteriyor
Anadolu Isuzu’nun, Ar-Ge merkezinde hedef pazarlardaki yerel ihtiyaçlar göz önüne alınarak geliştirdiği yenilikçi araçları Avrupa’daki servis ve turizm taşımacıları tarafından büyük ilgi görüyor. Anadolu Isuzu’nun 13 metre uzunluktaki CNG aracı bu segmentte Türkiye’de ilk ve Avrupa’da üçüncü araç olma özelliği gösteriyor. CNG motoruyla çevre dostu bir yapıya sahip olan Kendo, şehir içi uzun mesafe ve şehirlerarası kısa mesafelerde (Intercity) taşımacılık için kullanılmak üzere üretildi. Özellikle personel ve okul taşımacılığı hedeflenerek üretilen araç, Coach kategorisine göre maliyet açısından daha tasarruflu ve bagaj kapasitesi olarak da onlara yakın bir araç. 7,5 metreküp bagaj hacmiyle rakiplerinden öne çıkan Kendo, konfor ve fonksiyonellik olarak Coach sınıfındaki lüks araçları aratmıyor. Anadolu Isuzu’nun akıllı güvenlik sistemleri (smart safety) ile donatılan Kendo, çok fonsiyonlu kadran (cluster) ile şoför puanlama ve kendi kendine arıza teşhis (self-diagnostic) ile fark yaratırken, konforlu sürücü alanı ve yolcu bölgesi dahil olmak üzere kendi boyutunda en iyi paketi sunarken sürücüye ve yolculara maksimum konfor ve ergonomik bir alan sağlıyor.
Grand Toro Anadolu Isuzu’nun yeni tasarım anlayışını temsil ediyor
Anadolu Isuzu’nun yeni tasarım çizgisini sergileyen araç, rakipleri arasında hem sürücü hem de yolcular için geniş alan ve yüksek bagaj kapasitesine sahip olması ile öne çıkıyor. En düşük yakıt tüketimini hedefleyen araç, bagaj yükleme ve boşaltma işlemini üç yan kapak sayesinde daha rahat ve kolay erişilebilir hale getiriyor. Grand Toro, sınıfında en büyük bagaj kapasitesine sahip, en düşük yakıt tüketimi sunan araç olma özelliği gösteriyor. Anadolu Isuzu’nun akıllı güvenlik sistemleri (smart safety) teknolojisinin midibüs segmentinde ilk defa kullanılacağı araçlardan biri olan Grand Toro, çok fonsiyonlu kadran (cluster) ile şoför puanlama ve kendi kendine arıza teşhis (self-diagnostic) özellikleriyle fark yaratıyor.
Yorum Yazın