İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT olarak müşteri memnuniyeti için çalıştıklarını söyledi
İETT, ilerleyen günlerde yenilerini düzenlemeyi planladığı Tedarikçi Buluşmalarının ikincisini Kağıthane garajında gerçekleştirdi. Toplantıya İETTye çeşitli alanlarda malzeme ve hizmet desteği veren firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, müşterinin memnun edilmesi gereken varlık olarak tanımlandığını ve İETT olarak müşteriyi üç grupta ele aldıklarını söyledi. Bunların iç müşteri, dış müşteri ve tedarikçi olarak sıralandığını söyleyen Baraçlı, İETT için iç müşterinin çalışanlar, dış müşterinin yolcular ve tedarikçinin de malzeme ve hizmet desteği veren firmalar olduğunu ifade etti.
İETT-Tedarikçi Buluşmaları toplantısında tedarikçi firma temsilcilerine hitap eden Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, ilk olarak 142 yıllık tarihi geçmişe sahip olan İETTnin bugünkü durumundan bahsetti. Daha sonra katılımcılara İETTnin ileriye dönük projelerini anlatan Baraçlı, burada da yeni araç alım modeli, çevreci uygulamalar, akıllı yolcu bilgilendirme sistemi, yolcu memnuniyetini artırma ve hizmet iyileştirme çalışmaları, İETT Akademisi, şoförlere meslek standardı getirilmesi konularına değindi.Konuşmasının devamında toplu ulaşım işletme sistemini dört başlık altında anlatan Baraçlı, İETTde bu amaçla kalite yönetim sistemi, sosyal sorumluluk sistemi, hizmet iyileştirme sistemi ve gelir yönetimi sistemi kurarak yönetimi bu anlayışla şekillendirmeye çalıştıklarını belirtti
1700 yeni otobüs alıyoruz
İstanbulda 5 bine yakın otobüsle 3,5 milyon yolcu taşıdıklarını söyleyen Baraçlı, İETTnin filo yaşını 5in altına düşürmek amacıyla 1700 yeni otobüs alıyoruz. Bu sayıda bir araç alımını ne Türkiyede ne de dünyada yapan bir kurum yok. Bu büyüklükteki bir alımı dünyada toplu taşıma yapan benzer kurumlar ile finans ve yatıkım çevreleri de hayretle karşılıyor. Üstelik bunları kendi öz kaynaklarımızla alıyoruz ve yeni bir araç alım modeli uyguluyoruz. Bu modelde iş, süreç ve ürün geliştirme kavramların ön plana çıkıyor. Yeni araç alım modelinde biz garajlarımızı araçları üreten firmaya bırakıyoruz. Onlar geri hizmet safhasını yerine getirerek araçları servise hazır hale getiriyorlar. Biz de akaryakıt ve şoför temin ederek araçlarımızı hatta çalıştırıyoruz. Böylece araç üreticilerine bir nevi laboratuvar ortamı sağlayarak ihracatta da yarışır hale gelmelerine fırsat sağlamış oluyoruz. Engelli erişimine uygun, yüzde yüz alçak tabanlı, çevreci ve konforlu bu araçların bakım-onarım dedi.
Yeşil garaj için çalışmalar devam ediyor
Maliyet yönetiminin yeni otobüs alımlarının yanı sarı endüstriyel atıkların arıtılması ve geri kazanılmasında da kendini gösterdiğini söyleyen Baraçlı, Çevreye ve insan sağlığına zarar veren petrol bazlı yakıtlardan uzaklaşıp daha çevreci ve daha ucuz maliyetli yakıtlara yöneldiklerini anlattı. Bu amaçla benzin ve dizel yakıtlı otobüslerin doğalgaz ya da hidrojen gibi çevreye duyarlı yakıtlara dönüştürülmesinin hem maliyet hem de çevre açısından büyük önem taşıdığını söyledi ve Bizler yeni otobüs alımlarında bu konuları da dikkate alarak 240 adet doğalgazlı otobüsü filomuza kattık. Ayrıca mevcut filomuzda bulunan otobüslerimizden bir kısmını, son olarak 16 tanesini doğalgazlı hale getirdik. Bunun için garajlarımızda doğalgaz dolum tesisi kurduk. Garajlarımızda atık suların arıtılarak, katı atıkların da dönüştürülerek tekrar kullanılması ve yeşil garaj uygulaması için çalışmalarımız devam ediyor. dedi.
Konuşmasında teknoloji yatırımlarına da değinen Genel Müdür Baraçlı, kısaca Akyolbil olarak adlandırılan Akıllı yolcu bilgilendirme sistemi sayesinde toplu ulaşım hizmetinde kullanılan 5 bine yakın aracın anlık olarak izlendiğini, buradan elde edilen verilerin komuta kontrol merkezine ulaştırılarak yolculuklarla birlikte aracın hızının da takip edildiğini anlattı ve Doğru durak ve hat optimizasyonları buradan aldığımız verilerle yapabiliyoruz. Aynı şekilde mevcut hatların analizini de yapıyoruz. Performans göstergelerini belirliyor, planlanan sistemin uygulanırlığını takip edebiliyoruz. şeklinde konuştu.
Yolcularımızla empati kuruyoruz
İETTde geçmiş yılların birikimi ve tecrübesini yenilikçi ve dinamik yapısıyla harmanlayarak yola devam ettiklerini söyleyen Baraçlı, Yolcu memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu noktada her ay belli sayıda yolcumuzla algı yönetimi toplantıları yapıyoruz. Ayrıca hizmet kalitesi öçlüm modeli uyguluyoruz. Bu model uyarınca her noktada denetim ekiplerimiz olacak ve bu ekipler açık ve gizli denetimler yapacak. Toplanan veriler daha sonra hizmet alanlarına olumlu şekilde yansıtılacak dedi. Baraçlı ayrıca İETTde başlatılan araç bırakma haftası uygulamasının devam ettiğini, bu uygulama uyarınca önce yöneticilerin bir hafta süresince makam araçlarını bırakarak otobüslerle seyahat ettiğini, böylece sorunları yerinde görme ve yolcularla empati kurma yeteneği kazandığını söyledi. Baraçlı, bu uygulamanın daha sonra yaygınlaştırılarak tüm çalışanların üç ayda bir servis araçlarını bırakarak otobüslerle işe gelip gittiklerini ve sahada yaptıkları gözlemleri ve tespit ettikleri durumları ilgili birimlere ulaştırmak suretiyle çözüme katkı sağladıklarını anlattı.
İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, toplantının ikinci bölümünde tedarikçilerin sorularını yanıtladı. Daha sonra katılımcılara anket formları dağıtılarak cevaplamaları istendi. Program kapanış kokteyliyle sona erdi.
Yorum Yazın