Mercedes Sprinter
İstanbul
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

İETT’den 2023 Vizyonu İçin Ulaşımda Önemli Adımlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İETT’den 2023 Vizyonu İçin Ulaşımda Önemli Adımlar
Abone ol
Baraçlı ; İETT’nin stratejik planlarını 2023 vizyonu çerçevesinde yeniden yapılandırdıklarını ve hem şehir hayatını kolaylaştıran hem de çevreye duyarlı bir toplu ulaşımı İstanbul halkına sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin 81 ilinin 171 üniversitesinden stratejik vizyon sahibi gençler, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından, Hedef 2023: Lider Ülke Genç Türkiye” ana teması ile 17-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen “Genç Türkiye Zirvesi”nde bir araya geldi.

Minimum maliyet, maksimum memnuniyet

Ulaşım ve Bilişim başlığı altında gerçekleştirilen oturumun açılış konuşmasını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Aynı günkü oturumda söz alan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, bu yıl 142. yılını kutlayan bir kurum olan İETT’nin bilgi birikimini yöneten ve bunu dünyaya tanıtan bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. Baraçlı, bunları yerine getirirken ekonomi, ekoloji, enerji ve etkinliği kapsayan 4e prensibiyle hareket ettiklerini, 2023 vizyonu için maliyetlerin etkinliği ve mali kaynakların verimli kullanılmasının şart olduğunu söyledi ve “Maliyeti minimum yaparken memnuniyeti de mininum yapamayız. Aksine memnuniyeti maksimum yapacak bir anlayışı ortaya koymak durumundayız. Bizim için kaynakların kullanımı çok önemli. Biliyorsunuz deniz ve hava taşımacılığında ÖTV yok ama kara taşımacılığında var. Yıllık 300 milyon liralık bir akaryakıt giderimiz var. Tasarruf için uyguladığımız sistemler sayesinde metrobüs hattında yüzde 3 ile 5 oranında tasarruf etmeyi sağladık” dedi.

1705 yeni otobüs aldık
İstanbul’un dünya ölçeğinde büyük bir kent olduğunu söyleyen Genel Müdür Baraçlı, “Bu büyük kentte 3 bin 52 İETT otobüsümüz var. Bunlara ilave olarak 2 bin 697 de özel halk otobüsü. Bu otobüslerle günde 3.5 milyon yolculuk yapılıyor. Bu da yılda 1 milyarı aşan yolcu demek. Ayrıca şehrin geneline yayılmış 11 bin 92 durağımız var. Yani İstanbul’un her noktasında İETT’yi görmek mümkün. Son olarak 1705 yeni otobüs aldık ve bunu da yeni araç alım yöntemiyle gerçekleştirdik. Bu yeni araç alım yöntemi sayesinde hem maliyetlerimizi kontrol etme hem de faaliyetlerimizi etkin bir şekilde yerine getirme imkanı yakaladık” şeklinde konuştu. İETT’nin bilgi teknolojilerini kent içi toplu ulaşımda etkin bir şekilde kullanma gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Baraçlı, “Akıllı ulaşım sistemlerinde teknolojik uygulamaları son raddesine kadar kullanıyoruz. İETT, İstanbul’da 24 saat hizmet veren bir kurum. Dolayısıyla hem araçlarımızı hem şoförlerimizi hem de yolculuk hareketlerini 24 saat esaslı izlemek durumundayız. Kağıthane garajında bulunan komuta kontrol merkezi sayesinde teknolojinin de yardımıyla sistemi anlık olarak takip ediyor, elde ettiğimiz verilerle araç, hat ve güzergah planlamalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ulaşım akademisi kuruluyor
Konuşmasının devamında, Performans Gelişim Sistemi (PGS) uygulamasını kamuda ilk gerçekleştiren kurum olduklarını söyleyen Baraçlı, sürekli olarak çalışanların performansını takip ettiklerini ve uluslar arası standartlarda bir ulaşım akademisi kurma yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Kurulacak akademide sadece İETT şoförleri değil servis araçları, taksi ve dolmuş sürücülerine de hizmet verileceğini söyleyen Baraçlı, simülatör uygulamaları için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Üniversite öğrencilerine kayıt sırasında İstanbulkart 
Halen İstanbul’da 23 milyon dolayında olan kent içi hareketlilik oranının 2023 yılında ulaşacağı seviyenin hesaplanarak buna göre planların yapıldığını aktardı. Bu arada ücret toplama aracı olarak elektronikkarta değinen Genel Müdür Baraçlı, “İstanbulkart bizim için en önemli projelerden biri. Bu kart İstanbul’da seyahatlerde büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu yıl 38 bin 109 öğrencimize kayıt esnasında bu kartları masada ulaştırdık. Önümüzdeki yıl bunu tüm üniversitelerimize yaygınlaştırmayı planlıyoruz. İnternet üzerinden online kart başvurularımız var, 60 yaş üstü kart başvurularını posta yoluyla vatandaşlarımızın adreslerine yolluyoruz.” dedi.  “Ulaşım modlarının entegrasyonunda bu kartın faydalarını etkin bir şekilde kullanıyoruz” diyen Baraçlı, bu kart sayesinde metrobüs hattında mesafe bazlı ücret sistemine geçtiklerini ifade etti. İstanbulkart’ın hem yurt içinde hem yurt dışında ödüller aldığını söyleyen Baraçlı, “Bu da bize farklı bir gurur veriyor” dedi.

Elektrikli otobüs hatta test ediliyor
Son olarak geleceğin vizyonuna uygun olarak alternatif yakıtlı araçlar üzerinde durduklarını ekleyen Baraçlı, sözlerini “Eelektrikli otobüs uygulaması var. Yerli ve yabancı olmak üzere bu araçlarla test sürüşleri yapıyoruz. Hibrit otobüs çalışmamız da bir noktaya kadar geliyor. Hidrojenli otobüsle ilgili de bir ar-ge projesi var. Çevre ile ilgili olarak da karbon salınımını azaltacak tedbirler üzerinde duruyoruz. Tüm bunlarla birlikte bizim için nihai hedef elbetteki yolcularımızın memnuniyetidir. Bunun için de hem internet sitemiz hem de 444 1871 numaralı çağrı merkezimiz sayesinde yolcularımızı dinliyor, elde ettiğimiz verilerle hizmet kalitemizi artırmaya çalışıyoruz” şeklinde tamamladı.

Farklı oturumlar şeklinde üç gün süren zirve programı kapanış töreni ve plaket takdimiyle sona erdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul Seyahat'ın Tercihi Mercedes-Benz TravegoÖnceki Haber

İstanbul Seyahat'ın Tercihi Mercedes-Ben...

TŞOF 7. Bölge ToplantısıSonraki Haber

TŞOF 7. Bölge Toplantısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar