Akü sektörünün öncü şirketi İnci GS Yuasa; Manisa Celal Bayar Üniversitesi-Üniversite Sanayi İş Birliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM) ve Manisa Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İş birliği Platformu (MATİP) tarafından düzenlenen, Manisa Celal Bayar Üniversitesi IV. Ulusal Üniversite-Sanayi İş birliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi’ne gümüş sponsorluk ile destek verdi. 15-16 Aralık 2021 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede birbirinden değerli isimler bildiri sunuları ile bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Teknoloji ve Ar-Ge konusunda sektörde öncü konumunu sürdüren İnci GS Yuasa, Manisa Celal Bayar Üniversitesi IV. Ulusal Üniversite-Sanayi İş birliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi’ne verdiği destekle, üniversite – sanayi iş birliğine verdiği değeri yansıttı. Ar-Ge, inovasyon, gelişim, yenilik ve girişimcilik gibi konuların ön planda olduğu, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik temasıyla yürütülen kongrede, İnci GS Yuasa Ar-Ge Ekip Yöneticisi Alper Turhan bilimsel içerikli ‘’Sürekli Üretim Teknolojisine Uygun Kurşun Asit Akü Pozitif Izgara Alaşımı Geliştirilmesi’’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç tarafından plaketini takdim alan İnci GS Yuasa Ar-Ge Merkezi Bölüm Müdürü Sibel Eserdağ, üniversite ve sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Üniversitelerdeki sürekli güncellenen ve artarak devam eden bilimsel potansiyele büyük saygı duyuyoruz. Ar-Ge çalışmalarının teknoloji ve bilimin ışığında gerçekleştirmeye devam etmekteyiz. Bilgilerimizi paylaşmamıza olanak sağlayan, bilimin yolunda ilerlememizde emeği olan ve sektörümüzün geleceğini şekillendirecek gençlerimizle bizleri buluşturan Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin IV. Ulusal Üniversite-Sanayi İş birliği, Ar-ge ve İnovasyon kongresine katılım sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
Yorum Yazın