Ülkemizde 116 yıldır madeni yağların üretimi ve pazarlanması konusunda faaliyetlerini yürüten Mobil Oil Türk A.Ş., Türkiye’deki kadın girişimcilerin yanında olmaya devam ediyor. Şirket sunduğu destek kapsamında; Türkiye’nin girişimci kadınlarını sektörünün öncüsü yerel ve uluslararası kurumlarla buluşturan “Satın Almacıyla Sanal Tanışma Toplantısı – İstanbul ve Ötesi” etkinliğinin dördüncüsünü düzenledi. Mobil Oil Türk A.Ş.’nin, yerel ve uluslararası büyük kurumların tedarik zincirine dahil olmaları için girişimci kadınlara fırsatlar sunan WEConnect International ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile hayata geçirdiği organizasyon bu kez de ülke genelindeki girişimci kadınların katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe katılan kadınlar hem networklerini geliştirme hem de ürün ve servislerini tanıtma imkânı elde etti. “Satın Almacıyla Sanal Tanışma Toplantısı” kapsamında geçen yıl 250’yi aşkın kadın girişimciye ulaşan şirket, söz konusu etkinliğe bu yıl da devam etmeyi hedefliyor.
Sektörde elde ettiği başarıların yanı sıra kadınların iş hayatına katılımına katkı sağlamak adına hayata geçirdiği örnek iş birlikleriyle de adından sıkça söz ettiren Mobil Oil Türk A.Ş., Türkiye’nin kadın girişimcilerine sunduğu desteğe aralıksız devam ediyor. Mobil Oil Türk A.Ş., WEConnect International ile Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) imzasını taşıyan iş birliği de kadınların iş hayatında daha aktif yer almaları adına yürütülen örnek çalışmalar arasında yer alıyor. Bu kapsamda Mobil Oil Türk A.Ş.’nin dünyanın birçok ülkesinde kendi işini kuran kadınlara, yerel ya da uluslararası büyük kurumların tedarik zincirine dahil olmaları için fırsatlar sunan WEConnect International ile gerçekleştirdiği “Satın Almacıyla Sanal Tanışma Toplantısı – İstanbul ve Ötesi” etkinliğinin dördüncüsü düzenlendi.
Türkiye genelinden çok sayıda kadın girişimcinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik; WEConnect International Türkiye Direktörü Nilay Çelik, Mobil Oil Türk A.Ş. Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Stratejik Otomotiv Müşteriler Müdürü Eda Demir ile TEB İşletme Bankacılığı Pazarlama Yöneticisi Seda Yavaş Erim’inaçılış konuşmaları ile başladı. Etkinliğin en dikkat çekici bölümleri arasında ise MSDUK’un CEO’su Mayank Shah’ın konuşması yer aldı. Mayank Shah konuşmasında; global kurumların “tedarikte çeşitlilik” konusuna önem vermelerinin nedenlerine dikkat çekerek, kadın sahipliğindeki iş yerlerinin bu konuyu nasıl fırsata çevirebileceklerine değindi.
Paralel tanışma seansları düzenlendi!
Satın Almacıyla Sanal Tanışma Toplantısı daha sonra ise “Kurumlar Anlatıyor! - Satın Alma ve Tedarikte Çeşitlilik” başlıklı panel ile devam etti. Panelde; sektörünün öncü kurumsal firmalarının satın almaya ve tedarikte çeşitliliğe yönelik bakış açıları ele alındı. Daha sonra ise WEConnect International’in üyesi ya da destekçisi olan birçok yerel ve uluslararası kurumsal şirketin yöneticilerin katılımıyla paralel tanışma seansları düzenlendi. Yoğun ilgi gören seanslarda, Türkiye genelinde faaliyet gösteren girişimci kadınlar ürün ve servislerini söz konusu kurumsal firmalara tanıttı.
“Satın Almacıyla Sanal Tanışma Toplantısı – İstanbul ve Ötesi” etkinliği kapsamında düzenlenen toplantılarda çok sayıda kadın girişimci yerel ya da uluslararası büyük kurumların tedarik zincirine dahil olma fırsatı elde etti. Bu kapsamda; kadın girişimcilerin kurduğu bir PR şirketi, büyük bir sağlık kuruluşuna, yine başka bir kadın girişimcinin kurduğu ofis ekipmanları şirketi de büyük bir telekomünikasyon firmasına satış yaptı. Etkinlik serisinin önümüzdeki yıl da devam etmesi planlanıyor.
Bu yıl en az 150 kadın girişimciye ulaşılacak!
“Satın Almacıyla Sanal Tanışma Toplantısı – İstanbul ve Ötesi” etkinliği ile geçen yıl 250’yi aşkın kadına ulaşıldı. Pandemi kapsamında alınan önlemlerin ardından online olarak düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinlik serisi ile çok sayıda girişimci kadının WEConnect International ağının sunduğu avantajlardan bu yıl da faydalanması hedefleniyor. Etkinlik kapsamında bu yıl en az 150 kadın girişimciye ulaşılması amaçlanıyor.
Satın almacılara sunulan avantajlar…
WEConnect International’ın tedarikçilerle yaptığı sertifika anlaşmaları satın almacılara çok sayıda avantajlar sağlıyor. Global geçerliliğe sahip olan sertifikalar bir işletmenin gerçekten “Kadın Sahipliğinde ve Kontrolünde” olduğunun güvencesini de sunuyor. Bu kapsamda alıcı kurumlar, “Tedarikte Çeşitlilik” programları çerçevesinde, bir tedarikçiden ürün ya da servis aldıklarında, bu tedarikçinin gerçekten “çeşitlilik” kapsamında bir sahipliği olup olmadığını bu sertifika ile güvence altına alabiliyor.
Türkiye’deki faaliyetleri 2012 yılından bu yana yürütüyor!
Çalışmalarına 2009, Türkiye’deki faaliyetlerine ise 2012 yılında başlayan WEConnect International, dünyanın birçok ülkesindeki girişimci kadınların; yerel ya da uluslararası büyük kurumların tedarik zincirine dahil olmaları hedefi ile çalışan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Çalışmalarını 120’den fazla ülkede yürüten WEConnect International’in kadın sahipliğindeki işletme ağına, WECommunity sistemi üzerinden kayıt olan kadınlar, diğer tüm işletmelerle bağlantı kurabiliyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 ülkede ofisi olan WEConnect International’in 350’yi aşkın kadın sahipliğinde şirket üyesi bulunuyor. WEConnect International, uluslararası kurumların toplamda yıllık yaklaşık 1 trilyon dolarlık “satın alma” bütçesinin bir bölümünü kadın sahipliğindeki işletmelere yönlendirilmesine destek olmayı hedefliyor.
Yorum Yazın