Mercedes Sprinter
İstanbul
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Özhaseki Ulaşım Planını Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özhaseki Ulaşım Planını Açıkladı
Abone ol
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bir basın toplantısı yaparak Kent İçi Ulaşım Master Planını açıkladı. Kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Özhaseki, şehir içi trafiğinin bu projelerle rahatlayacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, merkez ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları, daire başkanları ve basın mensupları katıldı. Özhaseki, toplantıda ilk olarak geçen haftanın değerlendirmesini yaptı. Düzenlediği ilçe, belde ve köy gezilerindeki tespitlerini paylaşan Başkan Özhaseki, "Gördükki, Büyükşehir Belediyeleri Kanunu çok doğru bir kanunmuş. Oralar adeta dert yumağı. En basit su sorununun bile çözülemediğini gördük. Cumhuriyet tarihinde ilk kez AK Parti hükümeti tarafından getirilen KÖYDES, BELDES gibi kaynaklara rağmen sorunlar var. Oralarda insanlar bize güveniyorlar. Söz verince yapacağımızı da biliyorlar" dedi.

Kent İçi Ulaşım Master Planını açıklarken öncelikle Kayseri'deki ulaşımla ilgili genel bilgiler veren Başkan Mehmet Özhaseki, trafiğin sıkışık görülmesinin nedenlerini, "Birinci neden hızlı kentleşme ve Kayseri'nin bölgesel bir merkez olması. Kayseri merkezinin nüfusu 1 milyon gibi gözükse de Harikalar Diyarı'na, Erciyes'e ya da başka yerlere çevre illerden gelenlerle bu nüfus gündüzleri 1 milyon 300 bin oluyor. İkinci neden araç yoğunluğu. Kayseri'de şu an 300 bin araç var. Bir başka sebep de sürücülerin özellikle park alışkanlıklarını terk etmemesi. Yol kenarlarına ikinci üçüncü sıraya araç konuyor" şeklinde özetledi.

"KAYSERİ DOĞUYA DOĞRU BÜYÜYECEK"

Kayseri'de 1950'den bugüne kadar yapılan planlamalarda mekansal çalışma yapılıp mekanlar arasında ulaşım planına dair çalışma yapılmadığını kaydeden Başkan Özhaseki, şimdi bu konuda detaylı bir çalışma hazırladıklarını ifade etti.  Bu planlamada iki ana karar aldıklarını belirten Başkan Özhaseki bunlardan birincisinin şehri Gesi, Turan, Bünyan hattındaki sert zeminlere doğru büyütmek, ikincisinin de toplu taşıma ve raylı sistem hattını güçlendirmek olduğunu söyledi.

Ulaşım konusunda kısa, orta ve uzun vadeli çözümleri anlatan Başkan Özhaseki, "Tıkanan yerleri biliyoruz. Asıl tıkanıklık merkezde. DSİ'den başlayıp Çevreyol, 30 Ağustos Bulvarı ve Kartal Bulvarı'ndan yine DSİ'ye ulaşan 16 kilometrelik güzergahta bir ring hattına ihtiyaç var. Bu hatta kesintisiz ulaşım sağlanacak. Bunu sağladığımızda insanlar başka yolları tercih etmezler. Bunu sağlamak için 20 civarında alt ve üst geçide ihtiyaç var. Bunu yaptığımızda şehir merkezinde sıkıntıdan bahsedilmeyecek" dedi.

"RAYLI SİSTEMİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Orta vadede doğu-batı aksında alternatif yollar açılacağını ve Mimarsinan Kavşağı dışında doğu hattına geçiş için başka yollar oluşturulacağını söyleyen Başkan Özhaseki, Talas'tan Abdullah Gül Üniversitesi'ne uzanan yol için gerekli viyadüğün ihalesini Karayolları'nın bu ay sonunda yapacağını ve bağlantı yollarını da Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiğini kaydetti.

Basın toplantısında raylı sistem konusu üzerinde de duran Başkan Özhaseki, her bir raylı sistem aracının 2 milyon avro olduğunu vurgulayarak, "Mevut hatlar ve araçlara ilave olarak yeni hatlar ve yeni araçlarla birlikte raylı sistem için 800 milyon liralık bir maliyet çıkıyor. Bu önemli bir rakam. Araç sayısını artırdığımızda ihtiyaç durumuna göre 1-2 dakikada bir sefer yapılabilecek. Raylı sistemden bahsederken, 'Raylı sistem geldi, trafik kilitlendi' şeklindeki eleştiriler yapılıyor. 'Raylı sistemdeki o kadar insanı indirip araçlara bindirdiğiniz zaman trafik ne hale gelir onu düşünmek lazım. Ulaşımda çözümünün bu olduğunu bütün dünya görmüş. Yaptırdığımız anketlerde başlangıçta en düşük destek Raylı Sisteme veriliyordu. Ama şimdi en yüksek destek çıkıyor. Bunun üzerine tartışmaya gerek yok. Raylı sistemi güçlendireceğiz" dedi.

TEK YÖNLÜ YOLLAR GELİYOR

Bir başka çözümün tek yönlü yollar olduğunu ve bunun ilk örneklerinin Hastane Caddesi ile İstasyon Caddesi olacağını vurgulayan Özhaseki, kısa vadede trafik ışıklarında iyileştirme, bazı akslarda U dönüşleri ya da sola dönüşlerin kaldırılması ve daralan yollarda park yasağının uygulanması gibi çözümlerin devreye gireceğini söyledi. Özhaseki sözlerinin sonunda kent içi ulaşım konusunda uzmanların 1,5-2 yıldır çalıştığını ve tüm bu projelerle şehrin rahatlayacağını kaydetti. Özhaseki bir soru üzerine de Yeşilhisar'dan başlayarak Sarıoğlan'a kadar uzanacak bir banliyö hattı düşündüklerini sözlerine ekledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kamyoncumuzun Sesini Duyun”Önceki Haber

“Kamyoncumuzun Sesini Duyun”

Raylı Sistem Ulaşımı Artık AkıllıSonraki Haber

Raylı Sistem Ulaşımı Artık Akıllı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar