Mercedes Sprinter
İstanbul
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Volvo'nun Elektrikli Kamyonları Beş Yılda 80 Milyon KM'ye Ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Volvo'nun Elektrikli Kamyonları Beş Yılda 80 Milyon KM'ye Ulaştı
Abone ol
Volvo'nun elektrikli kamyonları, Volvo'nun 2019'da ilk elektrikli kamyon modellerini piyasaya sürmesinden bu yana dünya çapında 80 milyon kilometreden fazla yol kat etti veya 2.000 tur attı. Bu kamyonlar CO2 emisyonlarını azalttı ve aynı zamanda sürücüler için çalışma ortamını önemli ölçüde iyileştirdi.

Volvo'nun elektrikli kamyon filosu için yeni izleme verileri, 2019'dan bu yana dünya çapında ticari trafikte 80 milyon kilometreden fazla yol kat ettiklerini ortaya koyuyor. Eşdeğer dizel motorlu kamyonlarla aynı mesafeyi kat etmek 25 milyon litreden fazlatüketecekti 1 dizel ve egzoz borusu karbondioksit emisyonları 68.000 ton2 azaltıldı.

"Nakliye şirketlerinin günlük operasyonlarda elektrikli kamyonların avantajlarını nasıl benimsediğini görmekten mutluluk duyuyorum. Taşımacılık sektörü, küresel karbon emisyonlarının %7'sini temsil ediyor ve akülü elektrikli kamyonlar, iklim ayak izini azaltmak için önemli bir araç. Erken benimseyen birçok kişi sayesinde artık bu teknolojinin büyük potansiyelini görebiliyoruz" diyor Volvo Trucks Başkanı Roger Alm.

5 yıllık elektrik bilgi birikimi

Volvo'nun elektrikli kamyon segmentine erken girişi, Volvo'nun yeni nesil elektrikli tekliflerinin geliştirilmesinde kullanılan öğrenimler olan elektrikli sıfır emisyonlu taşımacılıkta benzersiz bir uzmanlık oluşturdu.

  • Erken benimseyen olmanın karşılığını verir - elektrikli kamyonlara sahip nakliye şirketleri, nakliye alıcılarına emisyonsuz nakliye sunabildiğinde güçlü bir rekabet avantajına sahiptir
  • Hem elektrikli kamyona hem de şarj altyapısına yapılan yatırımın kullanımını en üst düzeye çıkarmak, lojistik ve sürüş rotalarını optimize ederek ve şarj tesislerini operatörler arasında paylaşarak nakliye şirketleri için güçlü bir iş gerekçesi oluşturur
  • Elektrikli kamyonların faydaları çevresel kazanımların ötesine geçiyor - sürücüler çok daha düşük gürültü ve titreşim seviyeleriyle önemli ölçüde daha iyi bir çalışma ortamı yaşıyor

Küresel olarak büyüyen elektrik varlığı

Volvo Trucks'ın küresel elektrikli kamyon teslimatları 2023'te %256 artarak 1.977 kamyona ulaştı ve şirket 2024'te müşterilerin ilgisinin devam edeceğini düşünüyor. Avrupa'da, elektrikli kamyon müşterilerinin yarısından fazlası bu yılın ilk çeyreğinde Volvo'yu seçti – Volvo'nun elektrikli kamyon segmentindeki payı %56 oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde Volvo, satılan tüm elektrikli kamyonların %44'ünü temsil ediyordu.

Volvo, şimdiye kadar altı kıtada 45 ülkedeki müşterilerine 3.500'den fazla elektrikli kamyon teslim etti. Volvo Trucks, 2023 yılında Brezilya, Şili ve Uruguay'daki müşterilere giden araçlarla Latin Amerika'ya ilk ağır hizmet elektrikli kamyonlarını teslim ederek elektrikli kamyon varlığını genişletti. Volvo ayrıca Fas, Güney Kore ve Malezya'da akülü elektrikli ağır kamyon teslimatı yapan ilk kamyon üreticisi oldu.

"Sadece nakliye şirketleri değil, aynı zamanda nakliye ve lojistik hizmetleri alıcıları da SBTi'ye (Bilime Dayalı Hedef girişimi) kaydoluyor ve sağlayıcılarından sürdürülebilir taşımacılık çözümleri talep etmeye başlıyor. Bu, elektrikli kamyonlara geçişin bir başka itici gücüdür" diyor Roger Alm.

Tüm taşımacılık ihtiyaçları için akülü elektrikli kamyonlar

Volvo'nun elektrikli kamyonları, şehir içi dağıtım ve atık yönetiminden bölgesel taşımacılık ve inşaata kadar çok çeşitli uygulamalardaki ihtiyaçları karşılıyor. Beş yıllık elektrifikasyon sürecinde Volvo, elektrikli kamyonların kurulu enerji kullanımını, şarj edilmesini ve servisini optimize etme konusunda da güçlü bir uzmanlık geliştirdi.

Volvo Trucks, 2019'dan bugüne kadar elektrikli ürün yelpazesini kademeli olarak sekiz adet tamamen elektrikli kamyonu içeren günümüz ürün yelpazesine genişletti.

Sunulan Volvo elektrikli kamyon modelleri Volvo FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric ve VNR Electric'tir. En çok satan, kısa süre önce prestijli 2024 Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü'ne seçilen Volvo FH Electric oldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PETRONAS Iona, Elektrikli Araçların Geleceğini ŞekillendiriyorÖnceki Haber

PETRONAS Iona, Elektrikli Araçların Gele...

İnci Akü, 40. yılında Brandverse Awards’ta üst üste 5. kez Altın Ödül’e layık görüldüSonraki Haber

İnci Akü, 40. yılında Brandverse Awards’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar