Özel halk otobüsü sektörünün zirve kuruluşu Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği 3. Olağan genel Kurul toplantısı için delegeler 23-24 Şubat tarihlerinde İstanbul’a geldi. Birliğe kayıtlı 47 tüzel kişiliğin temsil edildiği yapıda 116 delegeden 98’i hazır bulundu.
İki ayrı ekibin yarıştığı genel kurulun öncesinde Pendik Green Park otelde yoğun lobi ve kulis çalışmaları yapıldı. Genel Kurul TÖHOB Genel Sekreteri Onur ORHON tarafından açıldı. Sponsor firmalara plaket takdiminden sonra Divan’a Yıldırım YILMAZ, Nevzat GÜNEŞ, Gültekin BÖREKÇİ oybirliği ile seçildi.
Görevi devralan Divan genel kurul çalışmalarını toplantının sonuna kadar başarıyla yürüttü. Her iki aday İsmail YÜKSEL ve Metin MISIR birliğe bakışları ve yürütülecek yeni dönem çalışmaları üzerinde durdu. Yapılan seçimler sonrasında yeni TÖHOB yönetimi İsmail YÜKSEL başkanlığında Onur ORHON, Mustafa USLU, Ali ARSLAN, Halil KADİFE, Lokman AKHAN, İhsan MELEKOĞLU, Okan YALÇIN, Fesih KAYA’dan oluştu. Katılım % 85 oranında gerçekleşirken yönetimi üstlenen liste katılanların % 62’sinin tercihi oldu.
Seçimler sonrasında iki aday el ele delegeleri selamladı. İsmail YÜKSEL yaptığı teşekkür konuşmasında bu genel kurulun özel halk otobüslerinin sahipsiz olmadığını göstermesi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
TÖHOB Genel Sekreteri Onur ORHON’da şu açıklamalarda bulundu.
“Her şeyden önce genel kurulun özel halk otobüsü sektörüne ve camiasına yakışır ve yaraşır nezih bir ortamda gerçekleşmesinden memnuniyet duymalıyız. Buna katkı sağlayan, katılım sağlayan delegelere buradan bir alkış gönderelim. Özel halk otobüsü sektörünün farklı ve ayrıntılı sorunları belediyelerle, merkezi yönetimle o kadar iç içe ve yoğun yaşanmaktadır ki üyeler bir sihirli değnekle bunların çözümünü beklemektedir. Tabii ki umut etmek ve istemek en doğaldır.
Ancak doğru bakış TÖHOB oluşumunu anlamakta yatmaktadır. TÖHOB bir sivil toplum kuruluşu hedefiyle çalışmalar yapmaktadır. Kamuoyu yönlendirmesi, sektörün tanıtımı ve yaygınlaştırılması önceliklerdir. Buna bağlı olarak yerel ölçekte yaşanan pek çok sorunun da takibini yapmak zorunluluğu ortadadır. Bunu mazeret üretmek ve olanakların yetersizliğine bağlamamak gerekiyor.
Biz sınırlı TÖHOB olanakları ve kaynakları ile bu sektörde üretilen her çalışmanın içinde olmaya, destek sağlamaya gayret harcıyoruz. Bize gelen konularla ilgili temel çalışmalar yapıyoruz. Bu kuruluşun iyi çalışmasını istiyorsak üyeler olarak sürekli iletişim içinde olmamız, bilgileri paylaşmamız gerekliliğine inanmalıyız. Her şeyi TÖHOB yapsın dersek yanılırız. TÖHOB üyelerden ne kadar veri gelirse o kadar çok çalışma yapmak zorundadır. Bu önemlidir.
Biraz da yeni dönem projeleri üzerinde duralım. Farklı bir yönetim dönemi hedefleniyor. Bununla ilgili hazırlıklar henüz raporlama aşamasında, kısa bir süre sonra gerçekleşecek ilk yönetim kurulu toplantısı ile bu şekillenecektir. Bunu da üyelerimizle, kamuoyuyla, basınla paylaşacağız.
Üye sayısını artırmaya, tüzel kişilikler oluşturulmak suretiyle TÖHOB’a yeni üyeler kazandırmaya çaba harcayacağız. Her türlü platformda yurtiçi yurt dışı sektörü temsil amacıyla bulunacağız. Halen sürdürülen TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi üyeliği, 11. Ulaştırma Şurası Çalıştay hazırlıkları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği konuları gündemdeki önemini koruyacaktır. UITP üyeliği kapsamında Otobüs Konferansı sonuç bildirgesinin Türkiye kentlerinde hayata geçirilmesi için mücadele verilecektir.
Son olarak her kesimin üye olsun veya olmasın TÖHOB hareketine inanması ve destek vermesi amacıyla kurulacak işbirliğine katılması çağrısını yapıyorum. TÖHOB kişilerin değil sektörün kuruluşudur. Konulara ve sorunlara bu gözle bakılmasını bekliyorum. Bu düşünceyi geliştirmek ve yerleştirmek için her çalışmada TÖHOB olacaktır.”
Facebook Yorum
Yorum Yazın